Vargen Pre-release turné

Vargen har de senaste åren skapat sig ett rykte för sin förmåga att genomsyra sin musik med vackra nyanser av både glädje och melankoli. Med hyllade tolkningar av Bob Dylan (på både svenska och engelska) och poeten Dan Andersson har artisten blivit ett etablerat namn på den svenska singer-songwriter-scenen.
Debutalbumet med egna låtar på engelska släpps fredag 10 november och inför releasen gör Vargen en miniturné i Halland. Albumet släpps på vinyl och CD, vilka finns att köpa exklusivt på spelningarna.
Bakom artistnamnet Vargen döljer sig Reine Johansson, en halländsk skådespelare och musiker med rötter inom rock- och punkscenen. På albumet och miniturnén backas han av medlemmar från bl.a. Isildurs Bane och Varberg Big Band: Per Bengtsson (elgitarr); Dag Hallberg (keys); Andreas Alm (akustisk gitarr); Christian Kullberg (bas) & Klas Assarsson (trummor, percussion).
Publiken bjuds på samtliga av det kommande självbetitlade albumets 9 låtar, däribland pärlor likt den Nick Cave-aktiga The Bullfighter och Them Cats (som på albumet gästas av gitarrlegenden Jojje Wadenius).
Singeln Mindy Morning har hyllats i internationell indiepress och även spelats flitigt i P4 Halland. 8/9 släpptes den lekfulla Toxicon och samma dag som giget är det release för sista singeln innan albumreleasen, rockern Easter Soul.
Facebook/Instagram @vargenmusic
Musik, releaser, m.m. (Linktree): https://linktr.ee/vargenmusic
Support:
Dominique är ett indieband från Varberg med texter på svenska. Bandet skivdebuterar med en EP till våren. Medlemmar: Lo Rosengren (sång); Ester Andersson (gitarr); Selma Grönvall (keys); Freja Ockell (bas) & Ophelia Molltun (trummor).
Instagram: @dominiquespelar
Tider: 18:00 Dörrarna öppnas – 19:00 Dominique – 19:30 Vargen
Pris: Ordinarie 175 kr – Ungdom t.o.m. 25 år 100 kr

Köp biljett på Nortic