Variabeln redaktionsmöte

onsdag den 11 september, 2024 kl: 09:00

Tidningen Variabeln

En redaktion som består av medarbetare från Halmstad kommuns dagliga verksamheter för människor med funktionsvariationer samt kulturskapare från Dramalogens nätverk.

Dramalogen är ett nätverk som i likhet med Variabeln står för att; Lyssna, Förstå och Förändra – för en ökad dialog i samhället. Under hela 2018 har Dramalogen arbetat med temat: Alla har en röst. Det kan vara svårt att förstå att ens röst är viktig om man aldrig har möjligheten att lufta den. Uppgiften är att verkar på alla tänkbara sätt för ett inkluderande samhälle och Variabeln är en del av det arbetet.

Variabeln har en egen webbplats där du hittar alla artiklar, video och podcast variabeln.se

Riffclub

onsdag den 11 september, 2024 kl: 17:00

Riffclub tar en liten paus

Eftersom Riffclub drivs av de medverkande och det just nu är få deltagarna så tar vi en paus tills det finns intresse att dra igång Riffclub igen.

Är du intresserad av Riffclub så hör av dig till oss på Dramalogen.

Vad är Riffclub?

Musikträffar för alla musikintresserade en kväll i veckan har sedan 2019 ägt rum varje onsdagskväll med undantag för sommarmånaderna. Vi har under åren som gått haft många deltagare som kommit och gått men vi är mycket glada att ansikten som varit med från början fortfarande är med oss. Riffclub skall vara tillgängligt och ha låga trösklar, du kan vara skolad musiker eller glad amatör. Repertoaren sätts tillsammans och allt går på lust och vilja. Hit behövs ingen anmälan utan du kommer när du vill, och ofta är det många som vill. Riffclub har sedan starten letts av Peter Bengtsson men under 2023 har utvecklingen gått framåt och gruppen är nu självgående. Deltagarna själva har nu ansvaret och axlar rollen med bravur. Detta är ett gott exempel på hur ett projekt kan gå till. Kulturhusets vision har alltid varit att stärka deltagarna att själva kunna komma med idéer och initiativ och i förlängningen bli stärkta nog att stå på egna ben. Eftersom Riffclub är självgående är detta en del av kulturhusets verksamhet som kommer finnas kvar i verksamheten så länge deltagarna själva vill och vi ser att det finns en utveckling.

I Dramalogens Riffclub samlas de som tycker om att spela pop- och rockmusik tillsammans. På Dramalogen finns det instrument att låna på plats.
Riffclub drivs av dem som medverkar med stöd av oss på Dramalogen.

Välkommen till Riffclub!