1917 – När klockorna stannade (Teater Albatross)

Denna föreställning av Teater Albatross har hyllats i Ryssland och i Vitrysslands huvudstad Minsk. Den har spelats för utsålda hus i Stockholm, och massor av gånger i lilla Tokalynga i Halland.
Nu gästar föreställningen till sist Halmstad!

Eftersom det sedan många år finns band mellan Dramalogen/Sturegymnasiet/Allkonstverket och Teater Albatross, känns det lite som att komma hem. Tack! Skall bli spännande! Hoppas ni Halmstadbor – och andra hallänningar – blir intresserade, att ni kommer! Det är en legendarisk föreställning det gäller!

Föreställningen, om Rysslands/Sovjetunionens historia, är 1 tim 6 min lång. Efter föreställningen samtal. Ika Nord, som turnerat med Teater Albatross i Ryssland är med i samtalet efter föreställningen på lördag.

Recensioner:

Detta är ett djärvt, tankeväckande och poetiskt försök att förstå fenomenet ”den ryska revolutionen” – inte på ett linjärt sätt, men i en överrumplande 3-dimensionell version gjord med en nyfiken men nykter titt från sidan och genom tidens prisma.
– Moscow Portal.

I förhållande till den verkliga historien är pjäsen adekvat och samtidigt suggestiv. Skärvorna, de olika scenerna som tillsammans bildar helheten, överraskar hela tiden.
– Boris Belenkin, historiker, Memorial Center Moscow

Jag är tacksam att jag fått se denna föreställning igen, och jag toppar inte alls ligan, det finns dom som sett föreställningen sex gånger. Det är en underbar föreställning, och det är ett
privilegium att få se den flera gånger! Den judiska och den ryska frihetsdrömmen är tätt sammanflätade, och jag tycker att detta visas i föreställningen på ett helt genialt sätt.
– Ulrika Knutson, kulturjournalist

Jag kände mig väldigt tilltalad av de tysta partierna i föreställningen. Man kunde umgås med sina tankar, får tid att fullborda bilder som föreställningen skapat. Det var väldigt, väldigt bra!
– Suzanne Osten, regissör

Spelas på Dramalogen, Larsfridsgatan 9, Halmstad
Fred 5/5 kl 19.00 och lörd 6/5 kl 17.00
Biljetter: 100kr, ungdomar under 20 år 50kr, köpes vid entrén men bokas lämpligen innan via teateralbatross@telia.com. Man får gärna ge oss mer pengar, vi har en magisk, svart, hatt för detta ändamål!
Betalning: Swish nr 1234 822615 eller kontant vid dörren.

Mer info om Teater Albatross: https://teateralbatross.se/
Om föreställningen: https://teateralbatross.se/…/1917-nar-klockorna-stannade/