[gtranslate]

Kulturentrepenörskurs

Snart är det NU igen!
På hösten 2018 kommer vi ha en entreprenörskurs.

I år kommer kursen att vara förlagd till kvällstid. 2 kvällar i veckan a 3 timmar. Detta för att nå fler sökanden och göra möjligt för människor i aktivt arbetsliv att kunna delta.

Tidigare år har kursen varit på heltid i 2 månader med möjlighet till CSN men nu öppnar vi för nya möjligheter och för fler sökanden.

Tidigare deltagare har varit personer från konstnärliga högskolor som letar nätverk och samarbeten, de som vill utforska och utveckla sin konstnärliga hobby till de som alltid velat syssla med kultur men aldrig vågat ta steget.

Hos oss får du internationella föreläsare, workshops, textbearbetning, hjälp med scenprover, tillgång till vårt stora nätverk och mycket mer.

På Dramalogen finns alla konstarter representerade. Så tveka inte att höra av er!
Kom och bli en medskapare i det nya samhället!

Kulturentreprenörskursen är kostnadsfri men kräver kontinuerlig medverkan under de 10 veckor den fortgår.

Mvh
Verksamhetsledare Maggan Ek

På Dramalogen har vi hittat ett sätt för kreativa och konstnärliga utövare att använda sina kunskaper för att skapa ett samhälle med större förståelse och social hållbarhet. Genom att gå Dramalogens kulturentreprenörskurs får du en inblick i kulturlivets förutsättningar. Du kommer att vässa ditt konstnärliga redskap genom enskilt och gemensamt arbete. Du kommer att få möjlighet till coachning samt få möjlighet att stifta bekantskap med föreläsare och projekt som stärker dig som människa och konstnär. Vi blandar teori, i form av föreläsningar av fria kulturutövare från både Sverige och Europa, med workshops och arbete ute på fältet.

Genom att vara en del i gruppen av motiverade konstnärer med olika färdigheter kommer du att utveckla fler sidor av dig själv och dessutom inse vikten och nödvändigheten av samarbeten och nätverk. Genom att blanda våra olika konstnärliga skills, arbeta gränsöverskridande och ta del i varandras projekt skapas en styrka som i sin tur ger dig som kulturskapare en möjlighet att stå på fler än ett ben. Efter kursens slut har du fått verktyg och vägledning till hur du kan arbeta med kultur som anställd eller med egen firma och du har ett nätverk för att kunna starta samarbeten.

Om du vill ansöka till kursen bör du ha en bakgrund inom kultur. Du ska ha erfarenhet och intresse av minst ett kulturområde t.ex teater, musik, film, litteratur, dans, sociala medier, foto, konst m.m. Detta innebär att du kan uttrycka dig med och i din konstform, men också kombinera denna med andra former för att kunna föra dialog inom föreningar, institutioner, förvaltningar, näringsliv och samhälle.

Om kursen – Ansökan OBS! Ansökningstiden har gått ut, välkommen att söka nästa år!
Kontaktlista till årets kursdeltagare
Årets föreläsare
Tidigare föreläsningar