Koloni på Dramalogen i Halmstad: Dal:um (Korea) + Ka Baird (US) + Music is Pollution. Fri entré!

Koloni gästar Dramalogen i Halmstad med tre akter
DAL:UM (Korea, Glitterbeat)
KA BAIRD (USA, Drag City)
MUSIC IS POLLUTION (SWE, Halmstad)
Entré: Gratis!

Arrangörer:
Koloni, Musik Hallandia och Dramalogen
————————–
Info om akterna:

Dal:um

(Korea)
Två musiker. Två tunga akustiska stränginstrument. En dialog mellan traditionella och experimentella metoder. En sammansmältning av både nya möjligheter och djupt beresta resonanser.
Dal:um är en duo som startades 2018 av de två medlemmarna som spelar de traditionella koreanska instrumenten Gayageum och Geomungo. Dal:um skapar de vackraste harmonier och energier i rummet och tar dig till en annan dimension.
Namnet Dal:um syftar till människans strävan att bli bättre på vad de utför. Helt enkelt en reflektion av musikerns starka vilja och strävan att bli bättre och bättre.
Trots sitt liknande utseende så är instrumenten Gayageum och Geomungo väldigt olika varandra, både till hur man spelar på dem och hur de låter. Gayageum och Geomungo är traditionella stränginstrument från Korea. Deras silkessträngar skapar de mest fantastiska toner och när de spelas tillsammans skapar de en helt egen dimension.
Tips på spännande länkar:
https://glitterbeat.com/artists/dalum
Ka Baird

(USA)
Ka Baird är en multiinstrumentalist och sångare som bor och arbetar i New York. Hon är en av de grundande och fortsatta medlemmarna i avantpsykprojektet Spires That In The Sunset Rise. Ka bidragit med en ny inriktning till New Folk-rörelsen genom att införliva olika avantgarde- och världsmusikinfluenser i sin musik. Hennes sound har jämförts med Raincoats, Meredith Monk, Comus och Harry Partch.
Sedan hon flyttade till NYC i november 2014 har Ka Baird gett sig iväg åt många olika håll med nya samarbeten samt finslipat sitt eget soloarbete. Hennes nuvarande arbete utforskar pianoimprovisation, elektroakustiska interventioner, utökade sångtekniker, fysisk rörelse och hennes ovanliga elektroniska manipulation av flöjten. Hon släppte ett album med pianoimprovisationer genom Brooklyn-etiketten Perfect Wave See Sun Think Shadow i november 2015 och en hyllningsskiva A Love Supreme tillägnad John Coltrane genom Chicago-etiketten No Index i januari 2016.
Hon har turnerat flitigt både nationellt och internationellt med uppträdanden på Museum of Contemporary Art (Chicago), MoMA PS1 (Brooklyn), Roulette Intermedium (Brooklyn), Issue Project Room (Brooklyn), Fridman Gallery, Cafe OTO (London) och många festivalframträdanden med Spires inklusive TUSK (Newcastle, Storbritannien), Incubate (Tilburg, Nederländerna) och Festival Of Endless Gratitude (Köpenhamn, DK).
https://www.kabaird.com/

MUSIC IS POLLUTION

(SWE)
En solo-akt driven av analoga synthar tillsammans med instrumentering efter humör. MUSIC IS POLLUTION själv är multiinstrumentalist som från början har sina rötter i jazz. Projektet är under ständig förändring och utveckling. Namnet föddes långt innan covid-19 grep tag om världen och handlar mer om musikens kraft och inverkan. Music is pollution ses ofta i samarbete med videkonstnären Video dept. då de tillsammans utgör ett musik/video-kollektiv.

Dramalogen är en institution som jobbar för att på olika sätt stötta det fria kulturlivet i Halmstad och Halland.
https://dramalogen.se/
Koloni är en ambulerande kulturarrangör med bas i Göteborg men med projekt, samarbeten och arrangemang på olika platser runt om i Norden. Koloni har sedan 2004 presenterat nyskapande och unika artister från hela världen.
http://kolonigbg.com/
Musik Hallandia är en musikplattform helägd av Region Halland med målet att vara hela Hallands grund för musik. Genom goda samarbeten med arrangörer arbetar Musik Hallandia för att initiera konserter, festivaler och andra musikevenemang i Halland.
https://www.musikhallandia.se