Wendy McNeill

Dörrarna öppnas 18.30
På scen 19.00

Biljetter på www.nortic.se/ticket/event/55373

Från den kanadensiska prärien kommer Wendy McNeill till Sverige igen. Senast hon var här var hon gäst på IB expo 2023. Wendys musik kallar hon själv för Folk Noir – en blandning av jazz, roots, världsmusik och beats som stundtals för tanken till hip hop. Hennes låtar växer fram genom loopade vokaler, dragspel, kalimba och samples. Tillsammans får vi följa med in i Wendys värld och det är en magisk resa.

Till sin hjälp har hon Axel Croné, multiinstrumentalist från Halmstad. Han startade i jazzen som klarinettist men har sedan dess plockat upp flera instrument i de flesta genrer. Axel driver ett musikkollektiv som heter HSTD method som främst fokuserar på hip hop och reggae och under vintern turnerade han bl a med Albin Lee Meldau på hans konserthusturné. Han har också varit medlem i Isildurs Bane sedan 2013 och det var genom IB han kom i kontakt med Wendy.

Duon kommer under veckan som leder upp till konserten repetera och arrangera upp Wendys musik till den konsert som de sedan kommer turnera med under året.

Arrangemanget görs av Dramalogen och Musik Hallandia