Stuck in the metaverse – Föreläsning & Workshop

Virtuella världar – vad är det och hur bygger du en egen?

Välkommen till en kväll där vi synliggör möjligheter och utmaningar med den nya virtuella tekniken genom föreläsning och workshop. Tillsammans undersöker vi framtidens digitala teknik och hur ditt företag kan utvecklas med hjälp av den.

OBS! Anmäl dig via länken nedan eller på viakubhalland.se. Det räcker inte att tacka ja till eventet på Facebook.

Vårt mobila popup-labb VIAkub Halland-bussen, full med teknik och kunskap, rullar ut till Dramalogen i Halmstad. Kom dit du också och var med på en utbildningskväll där vi synliggör möjligheter och utmaningar med den nya virtuella tekniken genom föreläsning och workshop. Tillsammans lär vi oss mer om “the metaverse” och virtuella världar.

Utbildningskvällen vänder sig till dig som är företagare inom kultur, utbildning och besöksnäring i Halland.

FÖRELÄSNING
The metaverse – science fiction som blir verklighet.
Vi rör oss kring olika frågeställningar, möjligheter och risker med virtual reality.

1992 nämns Metaverse för första gången i den dystopiska romanen Snow crach av Neal Stephenson, Boken utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid där Internet har utvecklats till virtual reality och kallas The Metaverse. Många inom techindustrin har blivit inspirerade av boken och Facebook bytte nyligen namn till Meta. Meta har därmed påbörjat den stora visionen att skapa ett metaverse där den virtuella världen integreras med den fysiska och blir en ny verklighet. Men vad är ett metaverse egentligen och hur kan det påverka våra dagliga liv på arbetet och privat när det blir en del av vår verklighet?

WORKSHOP
Skapa i lera och bygg en egen virtuell värld!
Under workshopen skulpterar vi tillsammans fram en värld i virtual reality – VR. Vi skapar egna avatarer i lera som digitaliseras genom fotogrammetri, slutligen kommer ni träffas virtuellt och förkroppsliga leravataren. Vi utforskar möjligheterna och blir medvetna om begränsningarna.

Virtual reality är enligt många början på ett nytt kommunikationsverktyg där vi kan teleportera vår virtuella avatar och närvaro fritt inom den digitala världen. Kommer vi i framtiden inte vara lika begränsade av det fysiska rummet då vi kan skapa virtuella platser och bjuda in människor att delta, där avstånd och lokalkostnad inte längre är ett hinder?

Vad du får ut av kvällen?
Syftet med utbildningskvällen är att ge dig en större insikt i den digitala världen och undersöka vad ert företag har för behov. Tillsammans undersöker ni framtidens digitala teknik och hur ditt företag kan utvecklas med hjälp av den.

MEDVERKANDE
Kvällen leds av Tor Palm, processledare i VIAkub Halland som jobbar med våra digitala testlabb. Han är utbildad designer med erfarenhet av 3D-modellering och olika projekt där VR används som visualiseringsverktyg. Tor har under flera år följt utvecklingen inom virtual reality och utforskat möjligheterna och riskerna.

ANMÄL DIG via länken senast den senast 31 mars: https://a.entergate.se/region_halland/stuckinthemetaverse
Begränsat antal platser.
Utbildningskvällen arrangeras av projektet VIAkub Halland, i företagsstärkande syfte. Det är kostnadsfritt för alla deltagare och omfattas av ett EU-stöd.

KONTAKT
Tor Palm
Processledare | Mobilt popup-labb och digitalt testlabb i Varberg
tor.palm@regionhalland.se
079 063 14 80
VIAkub Halland riktar sig till små och medelstora företag (1-249 anställda) i Halland inom branscherna kultur, utbildning och besöksnäring. Även organisationer och UF-företag i dessa branscher är välkomna.
Projektet genomförs av Högskolan i Halmstad och Region Halland med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Facebookeventet hittar du på https://fb.me/e/1w9pbjN3Z