Magnus Sjöbleke

cvikon Facebookikon E-mailikon Youtubeikon

Ruth All around the world – projektpitch utställning som jag just nu skickar ut till konsthallar i Sverige.

Magnus Sjöbleke

Konstnär

Magnus Sjöbleke är född 1964 i Göteborg.

Berättandet är centralt och karaktären Ruth är en ständig följeslagare och ciceron i hans konst.

Våren 2022 tilldelades Magnus Sjöbleke Konst i Hallands vistelsestipendium med vistelse på Godsbanen i Aarhus och även några dagars vistelse på Riddergade AIR , Wiborg kunsthal.

Strax vistelsen blev han inbjuden av Performance Rum, ett galleri inriktat på performance att visa en helt ny performance med namnet Hang On To Yourself.

Hang On To Yourself som refererar till David Bowies låt med samma titel, tar upp frågan till rätten att bestämma rikning och innhåll i sitt liv.

I Hang on to yourself uppträder den keltiska guden Cernunnus som en mixtur av medicinman och en vanlig människa i vardagen och växlar därefter till karaktären Ruth, en tidlös ciceron och följeslagare som börjar telefonera med publiken. Med keltiska metallringar , skivspelare och en termos varm choklad kommuniceras diverse recept på Världsfred, Favoritvisdom och receptet på naturen.

Foto: Melissa Berg

2020 var Magnus Sjöbleke i Leipzig. Med stöd från Region Halland genomfördes projektet Yet Another Gloomy Day With You i form av en utställning på Helmut galerie.

Utställningen förhåller sig till Ruth, en kvinna med styrka, mod och önskan att leva sitt liv efter sina egna villkor. Tematiskt handlar den om hur modernism och industrialism har ingripit i människors liv och påverkat deras identitet genom flera generationer.

Stillbild från videon Yet Antoher Gloomy Day With You som ingick i hela projektet med samma namn
Foto:Patrik Lager

https://www.facebook.com/maeshelle/posts/10158963900091155

Broschyr_A5_20200921_NEW

Band:

Jag har ett band. Toothpaste Gardener med vilket jag spelade på Kulturnatten Halmstad hösten 2022. Länk till Toothpaste, A.K.A och fågell på Galleri Gasell kulturnatten 2022. https://www.instagram.com/p/CjTuM09DtiW/

jag har arrangerat scenkvällar och finns på Youtube, Soundcloud och Bandcamp med Toothpaste Gardener

Gothic Tower Egen låt med Toothpaste gardener: Länk till Youtube

I Say Goodbye Egen låt med Toothpaste Gardener: Länk till Youtube

Mixed Minds

Hösten 2019: deltog i Mixed Minds med stöd av Art Inside Out, Region Halland, Västra Götalandsregionen och Kultur i väst.

Deltagarna i Mixed minds 2019

Länk till Video om Odling som störning temat för mixed Minds 2019.

Stipendier

Harry Martinssonsällskapets, Saljesällskapets och Olofströms kommuns stipendium med vistelse i Nobelpristagaren Harry Martinssons skola i Nebbeboda, Olofströms kommun, 2019.

Kulturjournalist

Magnus Sjöbleke är utbildad vid Poppius Journalistskola och har tidigare skrivit recensioner och kulturkrönikor i Metro, HallandsPosten, Hallands nyheter , Kemisk Afton och SIC.

Magnus var redaktör för Nyhetskanalen.se och egna konsttidningen Temakonst.se.

mellan 2019 och 2022 var Magnus Sjöbleke medarbetare i Göteborg Nonstop. Där skrev han om konst, litteratur, musik och krönikor. efter att Nonstops redaktör Hanna Chawki tragiskt gick bort 2022 har denna kult-blogg stannat upp då den nog var i mycket synonym med Chawki. Magnus föreslogs som ny redaktör men det upplevs väl svårt p.g.a avståndet till Göteborg

Länkar till artiklar i Göteborg Nonstop:

http://www.goteborgnonstop.se/2020/09/13/video-i-majorna/

http://www.goteborgnonstop.se/2020/12/02/barn-pa-den-har-planeten/

http://www.goteborgnonstop.se/2020/11/30/louise-halvardsson-ar-verksam-i-postindustrins-tidevarv/

http://www.goteborgnonstop.se/2020/09/17/digitalt-moter-handgjort-i-david-bramhams-konst/

Konstpedagog

Magnus Sjöbleke har arbetat som konstpedagog på Mjellby konstmuseum, Hallands konstmuseum, Rian Designmuseum och Laholms Teckningsmuseum och har arit Konsthallsvärd på Hamnmagasinet, Varberg, halmstad konsthall och är för närvarande inhoppare i receptionen på Rian designmuseum.

Deltog tillsammans med konstnärskollegan Johan Söderström på Winter Solstice 2017 och 2018 (konstfestival). Magnus med screentyck och performance.

CV konst 2020

Klickar länk till CV

Kontakta
Magnus Sjöbleke

0723-848381
magnus@dramalogen.se

Dramalogerna