Maggan Ek

Regissör, manusförfattare, pedagog, producent och bildkonstnär bosatt i Laholm. Arbetat som frilandsregissör och teaterpedagog sedan 1979.

Länkikon cvikon Instagramikon E-mailikon

Regissör, manusförfattare, pedagog

Producent och bildkonstnär bosatt i Laholm. Arbetat som frilandsregissör och teaterpedagog sedan 1979.

2013 – pågående                  Verksamhetsledare Dramalogen
En paraplyorganisation för frilansande kulturskapare från olika discipliner. Ett nätverk för ökad dialog, demokrati samt för den enskilde kulturskaparens överlevnad i halland. www.dramalogen.se
100%

 

1990 – 2013                          Huvudlärare Teater Sturegymnasiet
Startade upp estetiska programmet i halmstad. Var med och ritade och projekterade för Mediteket. Har under denna tid arbetat med elever, ibland med professionell medverkan av skådespelare. Gjort ca 250 uppsättningar.
100%

 

1982-1988                            Folkets park teatern
Heltidsanställd regissör och pedagog vid Folkets park teatern i ABFs regi.
Folkets park teatern arbetade över hela länet med turnerande teater och pedagogisk verksamhet.
Manusarbete, regi, produktion och pedagogisk verksamhet.
100%

Driver tillsammans med Peter Bengtsson Allkonstverket AB där vi arbetar med film, animation, projektion för teater, trädgård, trädgårdsutställningar, konst och galleriverksamhet samt öppen trädgård och sommarcafé.

Regissör till långfilmen Lasarettet. Även initiativtagare till teatergruppen Stjärnan, en grupp med funktionsnedsatta som varit verksam sedan tidigt 80-tal.

En av initiativtagarna till Halmstads teaterensemble som i sin tur startade experimentscenen Teater Zebra i Halmstad. Varit med och byggt upp Folkets Park Teatern, ett teaterhus i Halmstad för både professionella teaterarbetare och amatörer, i ABFs regi.

Arbetat som teaterlärare på estetisk-praktiska linjen i Halmstad och var den tongivande i uppbyggnaden av teaterinstitutionen på Mediteket, Sturegymnasiet 20 års arbete har givit ca 250 uppsättningar av t.ex. Shakespeare, Molière, Kent Andersson, Åke Hodell och Elsa Grave.
Alla helaftonsföreställningar i full dekor och kostym.

Konstnärlig ledare samt regissör och manusförfattare i den egna musik-och satirgruppen Kompani Sture, mellan åren 95-00.
Verksam i Atelier Tatra som konstnärlig ledare, manusförfattare och regissör mellan åren 00-04.

Arbetar i FurieFilm som konstnärlig ledare, manus författare och regissör. Gör även målningar och skulpturer som används för animering. Har gjort ett 20-tal kortfilmer.

EU-projekt i Ryssland och Polen som löper parallellt med övrig verksamhet. Dessa projekt syftar till att stärka demokratin i forna Sovjet med kulturen som redskap.

Arbetat med ett tiotal barnprogramserier för UR, Krokodill, Barnkanalen. 04-16.

Regissör till mer än 300 teateruppsättningar.

Dramalogerna