Charlotte Ek Virack

projektledning, samordning, musik och teater.

när folk frågar mig vad jag gör i mitt företag så brukar jag svara; jag är där jag behövs. mitt fokus är på att ständigt lyssna både utåt och inåt och låta mina tankar föra mina handlingar framåt och på det viset hela tiden försöka förändra, förbättra.

Jag är medskapare i det nya samhället, jag är en människa, jag är en Dramalog.

Instagramikon Facebookikon E-mailikon

Jag sätter cool i ordet kulturtant. Mitt dagliga jobb kan variera, men genomsyras alltid av att man genom en gemensam insats kan utföra fantastiska grejer. Jag är en visionär, har du en lös idé, kom till mig så drar jag upp riktlinjer för den och genom Dramlogens nätverk kan jag se till att just din konferens, utbildningsdag eller personalfest blir unik.

Inkludering 

Under 2018 jobbar vi på Dramalogen gemensamt för mottot; Alla har en röst! Dels för att det är valår, men även för att det finns många grupper i vårt samhälle som sällan kommer till tals och blir lyssnade på, vi vill synliggöra dessa grupper, lyssna, förstå och sedan jobba mot en förändring och mot ett mål där vi alla är lite närmare varandra. Eftersom jag är insatt i funkiskulturen (funkis=person med funktionvariation) och brinner för denna frågan kommer jag lägga stor vikt vid dessa frågor under 2018.

En annan hjärtefråga för mig är integrationen, som även den faller under inkludering. Även om Sverige har kommit en bit på vägen i denna frågan är vi långt ifrån klara. Under mottot; alla har en röst kommer jag fokusera på att fortsätta prata, lyssna och skapa projekt där människor träffas och kommer till tals. Det är en sak att kvällstidningarna slutat rapportera och inga mer stödgalor på tv sänds, men vi på Dramalogen fortsätter. Har du en idé, ett samarbete eller bara tankar, tveka inte att höra av dig!

 

        senaste jobb i urval

 • Projektledning av konferens FunkisKultur 2018. Nationell konferens med fokus på funktionsvarierade personers kulturutbud, gästföreläsare Pär Johansson, Glada Hudik.
 • Scripta samt scenarbete i föreställningen Isskåpet av Elsa Grave med anledning av Graves 100 års jubileum 2018.
 • Projektledning och koordinator Ljusfesten Halmstad 2017.
 • Organisationsutveckling, bemötandefrågor på arbetplatsen. Sjukhusen, patologen och röntgen i Hallands län 2017.
 • Jobbar med Estetiska lärprocesser tillsammans med förskolelärarprogrammet på högskolan i Halmstad.
 • Integrationssamordnare, Dramalogen. Kontaktperson med myndigheter, såväl som med de boende ute på asylboenden.
 • Varit med och kompletterat material samt satt ihop utställningen ”Internationell Psykos”, en utställning om människor på flykt från Botkyrka.
 • Seminarie för gymnasieelever mot kränkningar och mobbning, Sannarpsgymnasiet.
 • ”Människor på flykt”, föreläsning om asyl, att vara ny i ett land och integration 2.0. Görs tillsammans med Mohumed Diab.
 • Projekt, Gör din egen låt.  Tillsammans med Peter Bengtsson och Roger Westerberg Har vi besökt stor del av Halmstads grundskolor åk F-6. Över 200 låtar har skrivits, spelats in och framförts. Syftet har varit att få upp barns leksinne inför musik och visa på den gemenskap och värme man kan känna genom att spela musik.
 • Lilla Körslaget i Laholm, körledare/dirigent. ännu ett musikprojekt med Peter Bengtsson och Roger Westerberg. Glänningeskolans 100 elever, åk F – 3 engagerades i körsång på ett lekfullt sätt. Lilla Körslaget, Hallandsposten.
 • En härlig stund, skådespelare, musiker. krogshow, skriven, producerad och uppförd av mig, Rebecca Sellergren och Peter Bengtsson. Spelade för utsålt hus, hösten – 15. En härlig stund, Hallandsposten.
 • ABC, skådespelare. Beställd av Halmstad Stadsbibliotek. Syftet var att öka nyfikenheten och läslusten för mindre barn.
 • Språkintro, pedagog på Kattegatts Gymnasiets språkintro för nyanlända ungdomar.

 

 

galleri

Kontakta
Charlotte Ek Virack

073-434 07 89
lotta@dramalogen.se

Dramalogerna