Katarina Andersson

Jag är en glad och ambitiös virvelvind som har min firma Kattalys på Dramalogen.
Jag arbetar som skådespelare, kulturkonslut och har sedan 2014 även sysslat en hel del med integrationsarbete.

E-mailikon

De senaste tre åren har jag arbetat tillsammans med mina kollegor på Dramalogen med kultur som redskap för ökad dialog och demokrati i samhället.
Jag är ett kreativt kraftpaket där min främsta konstform är teater men jag strävar ständigt efter att utvecklas inom andra konstformer också.
Jag räds inte att ta mig an nya utmaningar och letar alltid efter innovativa lösningar på problem. Driven av min nyfikenhet älskar jag att utforska det som är för mig okänt!

 

Projekt under Dramalogen:

Från Damaskus – Vandringsdrama i August Strindbergs fotspår. Till Damaskus av Strindberg blir Från Damaskus av Strindberg, Väntrummet och Margareta Ek. Pjäsen använder sig av Strindbergs rollkaraktärer så som Damen och den Okände. Båda har flytt, han från krig, hon från västvärldens ytlighet. De träffas och går genom svårigheter, minnen och möten tillsammans på livets landsväg mot en gemensam framtid.

Väntrummet –  Väntrummet är en teatergrupp som består både av nyanlända och svenska skådespelare. Jag är skådespelerska och regiassistent i teatergruppen.
Våren 2016 har Väntrummet satt upp en mindre föreställning ”Vart är vi påväg?” och åkt på turné med ”Från Damaskus” i bl.a. Helsingfors, Finland.

Komma till tals över en kopp kaffe – Var ansvarig för språkkafét på onsdagar kl.17 våren 2014 till hösten 2016

ABC – en interaktiv föreställning som handlar om lusten att lära sig läsa och skriva. Vi får följa tre bokstäver under deras äventyrliga resa där de tillsammans med barnen prövar sig fram att bygga ord och skriver en historia tillsammans.

“En höna av en fjäder” en barnföreställning som behandlar källkritik – hur granskar och sållar man? Vem vill mig något? Varför skrevs den här texten? Turné med 76 föreställningar.

AJ! en föreställning för barn mellan 6-9 år som behandlar problematiken med med våldsamma lekar. Vad är det för skillnad på verklighet och fiktion? Varför kan jag inte slå min kompis med en bräda i huvudet som de gör på tv? Turné med 64 föreställningar.

Allt är avgörande och inget spelar någon roll en föreställning för gymnasieelever om existentiella frågor

Hej vem är du?
25 barnföreställningar om oväntade möten

Oskarströmsprojektet
som riktar sig till unga i Oskarström.

Shysst på nätet
ett uppdrag från Halmstads högstadieskolor, besökt 10 olika klasser vid 4 olika tillfällen och jobbat kring det svåra ämnet näthat/nätmobbning.

Kabarét Byråkrati en satirisk föreställning om byråkrati på Café Strandgatan 20 och på Dramalogen

Workshops med UAF:s personal om bemötande, kultur och värderingar.
Jobb beställda av Kommunstyrelsen, UAF, Kompetenscentrum, Kulturförvaltningen, Polisen i Halland och Biblioteken i Halmstad

Tidigare uppsättningar:

Kung Lear – av Shakespeare
Sila snacket – en politisk kabaré
Ett slag på käften – 170 föreställningar om oprovocerat gatuvåld och mobbning, samarbete med Region Halland och stadsmuséet.
Happy Hamlet – Spelade tillsammans med teatergruppen Stjärnan
Leka med elden – av Strindberg

Kontakta
Katarina Andersson

070-928 75 03
katarina@dramalogen.se

Dramalogerna