Charlotte Ek Virack

pedagogik, musik, samhällsfrågor och teater

när folk frågar mig vad jag gör i mitt företag så brukar jag svara; jag är där jag behövs. mitt fokus är på att ständigt lyssna både utåt och inåt och låta mina tankar föra mina handlingar framåt och på det viset hela tiden försöka förändra, förbättra.

Jag är medskapare i det nya samhället, jag är en människa, jag är en Dramalog.

 

Instagramikon Facebookikon E-mailikon

lottaredJag sätter cool i ordet kulturtant. Mitt dagliga jobb kan variera, men genomsyras alltid av att man genom en gemensam insats kan utföra fantastiska grejer. Jobbar kollektivt, bor kollektivt, tänker kollektivt. Har sedan min tid på Dramalogen utvecklats enormt och lärt mig att man inte behöver begränsa sin kreativitet. Tror på att utbilda, detta måste inte ske genom konventionell skolundervisning. Jag vill med mitt arbete, i mina projekt få människor att öppna sina sinnen. Jag gillar allt från att spela punkrock i garaget till att läsa klassiska romaner. För mig är begreppet kultur brett. jag älskar både finkultur såväl som populärkultur, min uppfattning är att kultur föder kultur och att ett samhälle utan detta inte är ett samhälle. För oss är det viktigt att alla människor ska kunna få en del av kulturen. Involvera, inkludera. Även de som befinner sig i periferin.

 

senaste jobb i urval

  • Integrationssamordnare, Dramalogen. Kontaktperson med myndigheter, såväl som med de boende ute på asylboenden. Hållit i svenskaundervisning, föredrag och aktiviteter.
  • Språkcafe, tillsammans med övriga Dramalogen.
  • Projekt, Gör din egen låt.  Tillsammans med Peter Bengtsson och Roger Westerberg Har vi besökt stor del av Halmstads grundskolor åk F-6. Över 200 låtar har skrivits, spelats in och framförts. Syftet har varit att få upp barns leksinne inför musik och visa på den gemenskap pch värme man kan känna genom att spela musik.
  • Sten sax påse, musikal för barn skriven av mig och Rebecca Sellergren. Musikalisk inspelningsledare var Peter Bengtsson. I regi av oss har den uppförts av klasser i grundskolan. Syftet är att på ett lekfullt sätt lära sig om sten, brons och järnåldern.
  • Lilla Körslaget i Laholm, körledare/dirigent. ännu ett musikprojekt med Peter Bengtsson och Roger Westerberg. Glänningeskolans 100 elever, åk F – 3 engagerades i körsång på ett lekfullt sätt. Lilla Körslaget, Hallandsposten.
  • En härlig stund, skådespelare, musiker. krogshow, skriven, producerad och uppförd av mig, Rebecca Sellergren och Peter Bengtsson. Spelade för utsålt hus, hösten – 15. En härlig stund, Hallandsposten.
  • ABC, skådespelare. framtagen av Katarina Andersson, Elin Englund och Kevin Stefansson. Beställd av Halmstad Stadsbibliotek. Syftet var att öka nyfikenheten och läslusten för mindre barn.
  • Språkintro, pedagog på Kattegatts Gymnasiets språkintro för nyanlända ungdomar. tillsammans med Rebecca Sellergren.

Många utav jobben på skolor är finansierade av Skapande skola.

 

galleri

Kontakta
Charlotte Ek Virack

070-434 07 89
lotta@dramalogen.se

Dramalogerna