Anna Lovdal

Arbetar som sångerska, sångpedagog, körledare, kompositör och skådespelerska.

Länkikon E-mailikon

Pågående produktion: PIAF – en föreställning om Edith Piaf, hennes artisteri och privatliv för att uppmärksamma att det 2015 är 100 år sedan hon föddes. Premiär hösten 2015. Föreställningen görs i samarbete med Dramalogen med stöd från bl.a. Region Halland.

Utbildning: Musikhögskolan i Malmö 2003-2008 samt fristående kurser i sång, dans och teater.
Som sångpedagog har jag undervisat på kulturskola, gymnasium och folkhögskola samt arbetat med fristående musikteaterproduktioner och körer.

Som sångerska, skådespelerska och kompositör har jag medverkat i och arbetat med ett flertal uppsättningar och spelfilmer bl.a. Spöksonaten på Halmstad Teater, Mord på Wapnö – Det femte mordet, Spöket på Heagård och långfilmsversionen av Strindbergs Fröken Julie. Jag sjunger framförallt jazz och musikal, och har uppträtt i många olika sammanhang bl.a. med hyllningsföreställningen Marilyn Monroe – Immortalized, i Körslaget på TV4 samt som körsångerska till Rickard Söderberg, Carola och Nanne Grönvall.

Det är spännande att hela tiden hitta nya sätt att jobba med musik, skådespeleri och kultur. Jag vill gärna arbeta för att väcka större samförstånd och öppenhet i samhället genom kultur. Jag strävar efter att ge en äkta upplevelse genom mitt artisteri. Att uttrycka någonting med skapande, att ge känsla och tanke till en publik är en kraft som jag tror på sikt kan bidra till en rikare värld!

Dramalogerna